Vorter

Vortebehandling

Under følgende nævnes de vigtigste forhold om vorter:

Vorter er ikke farlige.

Vorter skyldes smitte med et virus, som kun smitter mennesker. Vortevirus vokser meget langsomt. Derfor kan der gå flere måneder fra man er smittet til vorten viser sig på huden.

Man smitter ved berøring af vorten eller via de virusholdige afstødte hudceller. Smitterisikoen øges ikke ved at vorten bløder. Hvis der er små skader i huden, eller hvis huden opblødes af vand eller sved er den mere modtagelig for smitte.

Hvis man undlader at behandle vorterne, vil de forsvinde, når kroppen har udviklet immunitet. De fleste børn med vorter vil blive fri for vorter i løbet af 1-2 år. Hos voksne kan det tage længere tid.

Brugen af badesko nedsætter risikoen for at blive smittet eller smitte andre med fodvorter.

Der er ikke baggrund for at afvise at børn kan deltage i svømmeundervisning pga. fodvorter.
Behandling
Der findes ingen nemme løsninger, og vortebehandling er ofte langvarig og tidskrævende.

Hos børn der ikke har gener kan man med fordel afvente spontanforløbet.
Hjemmebehandling

vortefriVorteFri:

Et effektivt middel til udvortes behandling af vorter på hænder & fødder. Det absorberes af vorten med det samme. VorteFri indeholder myresyre, som udtørrer vorterne indefra. Kroppen afstøder derefter selv vorten. Der kommer ikke ar.

Det gør ikke ondt at bruge VorteFri, og midlet kan anvendes på tynd hud. Derfor er VorteFri også velegnet til diabetikere og mennesker med mange vorter. VorteFri kan også bruges til små børn fra 4 år.

VorteFri indeholder myresyre, som har vist sig at være meget effektiv mod vorter. VorteFri er også effektiv til behandling af flere vorter på én gang. I de fleste tilfælde er 4-5 behandlinger (svarende til 4-5 uger) nok, og efter 15 behandlinger er de allerfleste vortefri.

Én gang ugentlig og der skal ikke skæres i vorten.

VorteFri er desværre ikke det billigste præparat, men de billigere behandlingsmuligheder har man ofte behov for at købe flere gange.